Deprecated: explode(): Passing null to parameter #2 ($string) of type string is deprecated in /web/apartmantauplitz/a-hely2.com/libraries/vendor/joomla/application/src/Web/WebClient.php on line 406
Blog

Blog - A Hely

Gyász Karácsonykor – hogyan lehet meghitt az emlékezés?

Gyász Karácsonykor – hogyan lehet meghitt az emlékezés?

      Közeledik a Karácsony, a szeretet és a családok ünnepe. De mégis hogyan lehet Karácsony idején gyászolni? Van-e olyan, hogy jól vagy rosszul gyászolni? Milyen érzések, gondolatok lehetnek ilyenkor a gyászolóban? Sokan talán nem is igazán tudnak mit kezdeni az idei Karácsonnyal és legszívesebben kitörölnék az idei ünnepet a naptárból. De mégis ott lehet sokakban az az érzés, hogy ott van a család, a gyerekek, a szokások, és persze a vágy, hogy mégis jó lenne díszben látni a fát, és együtt lenni még akkor is, ha gyászolunk. Veszteségek, amikre talán próbálunk valahogy felkészülni, és veszteségek, amikre valójában nem lehet előre felkészülni. De akkor mégis hogyan lehet a gyászban megélni a Karácsonyt?

Read more

"Ma semmi sem gond", azaz hogyan tudnánk a karácsonyt egy kicsit feszültség mentesíteni

"Ma semmi sem gond",  azaz hogyan tudnánk a karácsonyt egy kicsit feszültség mentesíteni
Milyen játszmákat játszunk a karácsonyi asztal körül? Miért válthat ki kellemetlen érzést bennünk a “szeretet ünnepe”?
Alább egy rövid részlet F. Várkonyi Zsuzsa játszmákról szóló sorozatából kedvcsinálónak.

" Ezt egy önismeretben már gyakorlott papa találta ki és én le is írtam már egyik könyvemben. Mikor észrevették magukon 24-én délelőtt,

Read more

Szükséged van karrier coachingra?

Szükséged van karrier coachingra?
Ha az alábbi kérdések közül, akár csak egyre is igennel válaszolsz, akkor lehet, hogy szükséged van a támogatásunkra. 
Ha szeretnél egy ingyenes konzultációt, akkor keress meg a 06309303615 számon, vagy írj egy email-t a This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. címre. 
 
Íme a kérdések: 
- Van egy jó munkahelyed, jól alakul a karriered, de mégis úgy érzed, hogy valami hiányzik?
- Az alábbi kérdést gyakran felteszed magadban: "Valóban a helyemen vagyok?"
Read more

Amit érdemes tudni a karrier coachingról

Amit érdemes tudni a karrier coachingról

Mi is az karrier coaching és mit csinálnak a karrier coach-ok?

A karrier coaching egy olyan folyamat, amely segít abban, hogy elérd a karriercéljaidat. Egy karrier coach segíthet abban, hogy megismerd az erősségeidet és gyengeségeidet, meghatározd a céljaidat, és kidolgozz egy tervet azok eléréséhez.

Karrier coaching során Te és  a coach egyénileg dolgoztok együtt a karriercélod elérése és a teljes potenciálod kiaknázása érdekében. A karrier coachok segítenek

Read more

Hogyan készülj fel egy karrier coaching ülésre

Hogyan készülj fel egy karrier coaching ülésre

Ha hamarosan karrier coaching ülésed lesz, akkor itt van néhány tipp, hogyan készítsd fel magad:

  1. Gondolkodj el a karrierutadon

Mielőtt elkezdenéd a coachingot, érdemes egy kicsit elgondolkodnod azon, hogy hogyan jutottál oda, ahol most vagy. Mi tetszett és mi nem a korábbi munkáidban? Milyen készségeket és képességeket fejlesztettél ki? Ezek a kérdések segítenek megérteni, hogy hol tartasz most, és hogy milyen célokat szeretnél elérni a jövőben.

  1. Fogad be a gondolkodás módodba a változást és a növekedést

A coaching lényege a változás. Ahhoz, hogy valódi fejlődést érj el, fontos,

Read more

Mit várhatsz egy karrier coaching üléstől

Mit várhatsz egy karrier coaching üléstől

Ha először veszel részt karrier coachingban, hasznos tudni, hogy mi vár rád. Előre gondolkodhatsz és a megfelelő hozzáállást alakíthatod ki, hogy a legtöbbet hozd ki belőle.

Mit várhatsz az első coaching üléstől?

Számíthatsz arra, hogy beszélni fogsz a hosszú távú és rövid távú céljaidról

A karrier coach tudni akarja, hogy mik a céljaid és miért. Az is rendben van, ha még nincsenek karriercéljaid, amikor eljössz a coaching ülésre - vagy egyáltalán nincs elképzelésed arról, hogy hogyan néz ki a jövőd. Valójában ebben is segít a coach, hogy ezekre a kérdésekre választ találj.

De mivel eljöttél,

Read more

Öt jel, hogy a karrier coaching segíthet neked

Öt jel, hogy a karrier coaching segíthet neked

1. Elakadtál a karriered építésében

Ha úgy érzed, hogy nem fejlődsz a karrieredben, vagy nem találod a helyedet a munka világában, akkor a karrier coaching segíthet. A coach segíthet neked megérteni az erősségeidet, gyengeségeidet, érdeklődési köreidet és céljaidat. Ez segíthet abban, hogy új célokat tűzz ki magadnak, vagy megtaláld a módját annak, hogy a jelenlegi munkádban jobban kiteljesedj.

2. Nem vagy biztos benne, hogy a megfelelő munkát végzed

Ha nem vagy biztos benne, hogy a jelenlegi munkád megfelel-e a céljaidnak, akkor a karrier coaching segíthet abban, hogy új lehetőségeket kutass.

Read more